Termenii si Conditii

Prin crearea unui cont, la autentificare si prin folosirea website-ului www.cadouriideale.ro, dumneavoastra ca si Client veti accepta termenii si conditiile aplicate de catre firma S.C. Hontfar S.R.L. care sunt enumerate in urmatoarele randuri. Recomandarea noastra este sa le cititi cu atentie!

Definitii si Termenii

Detalii firma: S.C.Hontfar S.R.L.– cu sediul în Odorheiu Secuiesc, Intr. Ghipeș, Nr.3, Ap.5 , Jud. Harghita, inregistrat la Registrul Comertului sub nr. J19/494/1993, cod unic de inregistrare RO4075120, avand contul RO67 RNCB 0156 0163 2764 0001 deschis la Banca Comerciala Româna sucursala Odorheiu Secuiesc.

Vanzator – S.C.Hontfar S.R.L. care deserveste Clientii cu produse comandate prin site-ul www.cadouriideale.ro .

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la Site, prin crearea unui cont.

Utilizator – orice persoana fizica / juridica inregistrata pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Utilizare abuziva –  reprezinta faptul utilizarii Site-ului www.cadouriideale.ro intr-un mod neadecvat contrar reglementarilor si legislatiei in vigoare sau orice alte moduri care pot genera daune societatii S.C. Hontfar S.R.L.

Cont – sectiunea din Site format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, favorite etc.).

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste.

Lista – pagina web din Favorite in care Cumparatorul / Utilizatorul poate sa adauge Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).

Site – domeniul www.cadouriideale.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.
In prima etapa primirea si inregistrarea unei Comenzi  se face prin e-mail. Comanda efecutata de catre Cumparator se considera finalizata in momentul cand se emite o confirmare electronica de catre Vanzator, in care este inclus numarul comenzii, datele de livrare, numarul facturii, valoarea totala a comenzii (care dupa caz include si taxa de transport) si numarul de AWB al coletului expediat.

Bunuri  – orice Produs, fie el souvenir, decoratiune interioara sau accesoriu pentru bucatarie care urmeaza a fi furnizate de Vanzator catre Cumparator ca urmare a unei Comenzi efectuate de Client. Situatia stocurilor, pretul produselor, culorile din imagine, descrierile/ caracteristicile/ datele tehnice, a marimilor si culorilor disponibile pentru fiecare produs, nu sunt contractuale. Situatia stocurilor evolueaza rapid si este posibil ca datele de pe site-ul www.cadouriideale.ro sa nu mai reflecte realitatea. Pentru informatii exacte va rugam sa ne contactati la tel :0749044915 sau email: comenzi@cadouriidele.ro

Informatii despre produse – Vanzatorul incearca sa mentina corectitudinea informatiilor/ fotografiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibilele erori cu privire la aceste informatii, fima S.C. Hontfar S.R.L. mentioneaza ca imaginea produselor au caracter informativ, iar produsul livrat poate diferi de imagine in orice mod, datorita transfomarii caracteristiciilor, aspectului fara atentionare precedenta din partea producatorului. Totodata unele specificatii ale produselor prezentate pe Site-ul www.cadouriideale.ro pot fi modificate de catre Vanzator fara instiintare sau pot contine erori de operare.
De asemenea uneori descrierile produselor pot fi incomplete din anumite motive, insa firma S.C. Hontfar S.R.L. depune eforturi pentru a prezenta informatiile cele mai pertinente.

Pretul – Preturile produselor comercializate de catre firma S.C. Hontfar S.R.L. sunt cele mentionate pe Site. Preturile pot fi modificate de catre Vanzator in orice moment fara instiintare. Nu se vor modifica preturile acelor produse care au fost comandate de catre Client la un anumit pret si care au fost validate de catre Vanzator la pretul respectiv.
Atentionam faptul ca ar putea exista cazuri cand preturile afisate pe Site sa nu fie cele reale, datorita unor erori ale Site-ului. In acest caz firma S.C. Hontfar S.R.L. va informa Clientul asupra pretului corect, Clientul avand posibilitatea de a mentine comanda sau sa renunte la aceasta, informand Societatea in acest sens.
Toate preturile aferente produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
La pretul produsului se adauga costul livrarii – cost suportat de catre Client in cazul comenzii cu o valoare de sub 200 Ron – rezultand astfel pretul final al comenzii Clientului.
In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicata de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Continut:

  • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un reprezentant al Vanzatorului catre Cumparator, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs, evaluare care spune daca produsul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator vis-à-vis de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui produs.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Produselor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs de S.C. Hontfar S.R.L. catre Cumparatori, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Documente Contractuale

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Produse din Comanda S.C. Hontfar S.R.L. va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon pus la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata (daca este cazul).

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

Politica de Vanzare Online

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator. Pentru motive justificate S.C. Hontfar S.R.L. isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Societatea. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

S.C. Hontfar S.R.L. poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau promotii.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala.

Cesionarea si Subcontractarea

S.C. Hontfar S.R.L. poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Produse ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Dreptul de Proprietate Intelectuala si Industriala

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Societatii S.C. Hontfar S.R.L., fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.